Dördüncü Hanedan (MÖ. 4000-2500) devrinden kalma bir levha Sfenks'ten şöyle söz eder: "Dünya var olalı beri en büyük sır burada gizlenmiştir. En büyük sır Sfenks'in sırrıdır."
TıklaEski Mısır’ın en ünlü tanrısı olan Amon, “Tanrıların Kralı”dır. Amon, kendi kendini yaratmış, yani annesi ve babası yoktu. Genellikle Ra ile birleştirilip Amon-Ra olarak anıldı. Ra ise, Güneş Tanrısı. Güneşin her doğuşu, Ra’nın “karanlık güçler” karşısındaki zaferi anlamına gelirdi.
Tıkla more***Piramit hangi firavunun adına yapıldıysa, kralın odasına yılda sadece iki kez güneş girmektedir. Bunlar kralın doğduğu ve öldüğü günlerdir. *** Piramit içerisinde bırakılmış kirli bir su, birkaç gün içerisinde arıtılmış hale gelmektedir.
TıklaMısır yazısı, 700'den fazla işaretten oluşmuştu. Her bir işaret ,özel bir nesneyi, belli bir sesi temsil ediyordu. Hiyeroglif yazısı soldan sağa ya da aşağıdan yukarıya yazılabilirdi. Hayvanların ya da insanların yüzleri sola dönükse soldan sağa,sağa dönükse sağdan sola okunurdu.
TıklaAbu Simbel'de bulunan kaya tapınağı, II. Ramses tarafından yapıldığı bilinir. Ayrıca tapınağın duvarlarına renkli resimler yapılmıştır, resimler kadeş savaşı"nı tasvir etmektedir. Yapıların tüm duvarları kerpiçten yapıldığı için, bugüne kadar gelmediği bilinmektedir.
TıklaThis theme theme by Ancient Egypt • Powered by TarihPedia