Semerkhet

FİRAVUN SEMERKHET

Çoğu Mısır bilimciler Semerkhet’in 8-9 yıl saltanat sürdüğü görüşündedir. Onun adı büyük bir dikilitaşa oyulmuştur. Kahire taşındaki bütün saltanatının belgelerinde festivaller ve dini törenler görülmüştür.

Bazı delillere göre tahtı babası Anedjib’den zorla almıştır. Fakat kral listelerinde ismi listelenmiş ve yasal kral olarak da belirtilmiştir.

Mezarı da seleflerininkine göre değişiklik göstermektedir. Erkek hizmetçiler direkt olarak defin odasına bağlıdır. Bu da kralla aynı anda defnedilmiş diğer küçük defin yerlerinin olduğunu gösterir. Bu da tanrıya kurban edildiklerini gösterir. Bu kompleks tek bir yapı olarak inşa edilmiştir. Önceki gömülerde bu küçük defin yerleri kralın mezarının etrafında olurdu. Belki de bunlar sonradan da eklenmiş olma olasılığı daha fazladır.

Özel bir durumda şudur ki: Semerkhet, Sakkara’daki mastaba mezarlara hiç benzemeyen mezarı olan ilk kişidir. Görünenlere göre de başbakanı ve diğer memurları ondan daha fazla yaşamış ve sonrakilere de hizmet etmişlerdir.

Loading

Kontrol ediniz...

Eski Mısır’da Kadın Hükümdarlar

Eski Mısır’ın Kadın Hükümdarları Sırasıyla bilinen kadın hükümdarlar Neithhotep Merneith Hetepheres Nitocris Sobeknefru Ahhotep I …

Translate »
Menü
 TarihPedia