Khasekhemwy

FİRAVUN KHASEKHEMWY

Askeri lider olarak görülmektedir. Başkenti, Heirakonpolis’in güneyine taşımıştır. İlk ve son zamanlarda birleştirilmiş Mısır buradan yönetilmişti. Biblos ve Suriye’ye askeri askeri seferler yapmıştır.

Abidos’taki mezarı tektir. Diğerlerinden ayrılmıştır. Kuzey stili mastaba mezarlarla kaynaşmış ve geleneksel olarak güneyi kare yapılmıştır. Diğer seleflerininkine göre daha geniştir. Taştan yapılmış bir odası vardır ve bu çeşitlerinde ilki olmuştur.

İlk sert taştan yapılma heykeller, Khasekhemwy ile başlamıştır. Hierakonpolis’te hala daha ayaktadır. Çoğu dikkate değer tapınaklarda kerpiç kullanılmış, Nil’İn batısında bunlara “Kale ya da Sur” denilmiştir. 5 metre kalınlıktaki duvarlar yıkılmış, onlara ait 11 metrelik gözetleme kuleleri yıkılmıştır. 67×57 metre çevrilidir.

Batı Sakkara’da, geniş kapalı bir dikdörtgen vardır ve Gisr el-Mudir olarak bilinir. Bazı yerlerinde 4,5 metre yükseklikte taştan duvarlar vardır. Duvar taban genişliği 15 metre’dir. Güneydeki girişinden bakıldığında burası 600 x 340 metre olarak ölçülmüştür. İçerisinde herhangi bir yapıya dair iz yoktur.

Sonuçta, Zamanın Ambarı olarak anılan bu yer mezarından 914 metre uzaklıkta hala durmaktadır. Geniş kerpiç dikdörtgen yapısı ön tarafına eklenmiştir. 20 metre duvar yüksekliğine sahiptir. Khasekhemwy’nin mezarında sonraki Kral Djoser’e ait birçok iz vardır.

Loading

Kontrol ediniz...

Eski Mısır’da Kadın Hükümdarlar

Eski Mısır’ın Kadın Hükümdarları Sırasıyla bilinen kadın hükümdarlar Neithhotep Merneith Hetepheres Nitocris Sobeknefru Ahhotep I …

Translate »
Menü
 TarihPedia